De laatste oktober 2018 update (versie 16.18) van Excel voor de Mac bevat een vervelende bug waarbij keuzelijsten (dropdown menu's) niet in alle gevallen meer volledig getoond worden. Dit probleem doet zich nu ook vermoedelijk bij u voor in de keuzelijsten van alle factuur- en offerte lay-outs.

Er zijn hiervoor 2 oplossingen welke het probleem kunnen verhelpen:

-Teruggaan naar de vorige versie van Excel voor de Mac (versie 16.16) waarin dit probleem niet aanwezig is.

Deze oplossing raden wij voorlopig aan omdat deze voor iedereen kan werken.

U dient dan eerst het huidige Excelprogramma te verwijderen van uw Mac, en hierna opnieuw te installeren via onderstaande link, waarmee u versie 16.16 download.

Dit doet u via de volgende stappen:

Ga naar Finder -> Programma's -> Selecteer hier Excel met uw rechtermuisknop en kies voor [Verplaats naar Prullenmand].

Excel is nu van uw computer verwijderd.

Vervolgens download (en installeert) u versie 16.16 van de officiele Microsoft website via de volgende link:

https://go.microsoft.com/fwlink/p/?linkid=871750

De andere oplossing is helaas niet voor iedereen mogelijk, dit is het openen van EasyAdmin bestand op een Windows computer met Excel.

Wij begrijpen dat deze maatregel voor u erg frustrerend en vervelend is, vermoedelijk zal in de volgende Excel update deze bug verholpen zijn, maar voor nu is dit de enige oplossing om direct verder te kunnen met EasyAdmin.